Mikä on langaton laajakaista?

Laajakaista-Internet-palvelu on eräänlainen nopea internetyhteys. Itse asiassa nimi ”laajakaista” on tullut synonyymi nopeaan Internetin käyttöön yleensä. Koska nopeus mitataan bittinopeudella, käsiteltyjen bittien lukumäärä aikayksikköä kohti, laajakaistaisen Internet-palvelun määritellään olevan 256 kbit / s (kilobittiä sekunnissa) tai nopeampi. Laajakaista lataa kuitenkin tyypillisesti paljon nopeammin. Seurauksena on, että laajakaistayhteyspalvelu luokitellaan kahteen eri yhteysryhmään: Tier 1 (T1) -laajakaistayhteydet vaihtelevat välillä 1,544 Mbit / s – 2,048 Mbit / s ja Tason 3 (T3) laajakaistayhteydet vaihtelevat 44 736 Mbit / s – 159,2 Gbit / s. Näillä tiedonsiirtonopeuksilla laajakaista edustaa kehitystä alkuperäisestä nopeasta Internet-palvelusta, Integrated Services Digital Network (ISDN),

Laajakaistaisen Internet-palvelun uusin kehitys on langattomien ominaisuuksien yhdistäminen. Langaton laajakaistayhteys on täsmälleen sama kuin nimessä: se on nopea internetyhteys ilman kaapeleita tai johtoja. Langattoman Internetin monipuolisuus ja sen potentiaali lisätä käyttäjien tuottavuutta on, että kuluttajat vaativat palvelua yhä nopeammin. He haluavat sen kotona, toimistossa, jopa paikallisessa kahvilassa tai bistrossa. Tästä seuraa langattoman laajakaistaisen Internet-palvelun kehittäminen: se on pakattu Internet-palvelusopimus, joka tarjoaa mahdollisuuden käyttää Internetiä langattomasti mistä tahansa sijainnista palvelun kattavuusalueella.

Langaton laajakaistaverkko


Termi, jonka tunnistat yhdessä langattoman laajakaistaisen Internet-palvelun kanssa, sisältää langattoman verkon. Langaton verkko on yksi laajakaistayhteysjärjestely, joka on luotu kotiisi tai toimistollesi. Se vaatii useita laitteita, jotka ovat kaikki kertaluonteisia eriä: langaton lähetin-vastaanotin, kuten langaton kortti tai antenni, ja langaton reititin. Lisäksi sinun on ostettava laajakaistapalvelu, mikä on jatkuva kustannus. Et voi käyttää langattomia laajakaistatyökalujasi ilman jatkuvaa laajakaistapalvelua. Langattomat laitteet ja laajakaistayhteys muodostavat yhdessä langattoman laajakaistaverkon. Käytössä verkko lähettää tietoja laajakaistayhteydelle näiden langattomien työkalujen kautta, jotka käyttävät erityistä langatonta tekniikkaa (tunnetaan nimellä Wi-Fi).

Langaton laajakaistapalvelu


Langattoman laajakaistaisen Internet-palvelun suosio kasvaa myös kodin tai toimiston ulkopuolella. Harkitessasi laajakaistaa, toinen termi, jonka saatat tunnistaa, on langaton Internet-palvelu. Vaikka näitä kahta käytetään usein vaihdettavasti langattoman verkon kanssa, ne eivät tarkoita samaa. Langaton laajakaistayhteyspalvelu tarkoittaa yleensä pakettisopimusta, jossa yhdistyvät sekä langaton tekniikka että laajakaistapalvelu ja jonka voit tilata. Se eroaa langattomasta verkosta kahdella tavalla: 1) se sisältää sekä tekniikan että palvelun, kun taas langattoman verkon saaminen edellyttää molempien ostamista, ja 2) sitä käytetään yleensä suuremmissa paikoissa kodin tai toimiston ulkopuolella, kuten kaupungin tai yliopistokampuksen keskustan alueella.

Alueita, jotka tarjoavat langatonta laajakaistayhteyttä Internetissä, kutsutaan hotspoteiksi. Starbucks Coffee and Borders Books on kaksi yleistä jälleenmyyjää, joilla on Internet-kuormittajat. Suurempien kaupunkien keskustakaupungit ja suuret lentokentät ovat kaksi yleistä julkista aluetta, joissa on myös Internet-hotspot. Ne kaikki tarjoavat langattoman laajakaistaisen Internet-palvelun. Palvelua käyttävät enimmäkseen kannettavat tietokoneet ja kannettavat laitteet, jotka ovat ”langattomia”, mikä tarkoittaa, että ne pystyvät muodostamaan yhteyden Internetiin sisäisten tai ulkoisten langattomien laitteiden tai korttien kautta. Ne edellyttävät kuitenkin maksettua tilausta laajakaistapalvelusta, joka on tarkoitettu erityisesti tähän langattomaan käyttöön.

Langaton laajakaista matkapuhelin


Matkapuhelinten langattoman internetyhteyden suosio kasvaa. Matkapuhelimet ja muut Windows-mobiilisovelluksia sisältävät laitteet on nyt suunniteltu kehittyneellä langattomalla tekniikalla. Tämä antaa heille mahdollisuuden muodostaa yhteys langattomaan laajakaistayhteyspalveluun tai Internetiin oman matkapuhelinverkonsa kautta. EDGE ja EVDO ovat kaksi suosituinta seuraavan sukupolven matkapuhelinteknologiaa, jota matkapuhelinkehittäjät käyttävät.

EDGE (Enhanced Data rate for GSM Evolution) otettiin käyttöön Pohjois-Amerikassa GSM (Global Systems Mobile) -verkkojen kautta vuonna 2003, ja se on nyt saatavilla maailmanlaajuisesti. EDGE lisää tiedonsiirtonopeuksia ja parantaa tiedonsiirron luotettavuutta sitä käyttävissä mobiililaitteissa. Vielä tärkeämpää on, että se antaa mobiililaitteen muodostaa yhteyden Internetiin langattomasti, mutta sen latausnopeus on huomattavasti hitaampi kuin muut langattomat mobiilitekniikat. EDGE lähettää dataa noin 236,8 kbit / s, mikä on laajakaistayhteyden standardin alapuolella. Sen teoreettinen enimmäisnopeus on kuitenkin 473,6 kbit / s, joten sitä pidettiin silti langattomana laajakaistatekniikkana.

EVDO (Evolution-Data Optimized) on huomattavasti nopeampi kuin EDGE. Se lähettää dataa radiosignaalien kautta, ja tästä syystä se luokitellaan langattomaksi laajakaistatekniikaksi. Sitä käytetään mobiililaitteissa ympäri maailmaa CDMA (Code Division Multiple Access) -verkkojen kautta: solukkoverkot, jotka saavuttavat suuret tiedonsiirtonopeudet ja tukevat suurta määrää käyttäjiä.

WiMAX on kehittyvä langaton laajakaistatekniikka, jonka latausnopeus on noin 10 mbit / s. Sen odotetaan olevan 40 mbit / s -alueella ensi vuoteen mennessä. Tällä hetkellä on vain yksi merkittävä WiMAX-palveluntarjoaja, koska se on suoritettava omassa verkossa: se ei voi käyttää GSM- tai CDMA-verkkoja kuten EDGE ja EVDO. Suunnitelmissa on kuitenkin laaja WiMax-kaupallinen käyttöönotto vuoteen 2010 mennessä, ja sitä markkinoidaan huomattavasti edistyneenä langattomana vaihtoehtona kaapeli- ja DSL-Internet-palveluille.

LTE (Long-Term Evolution) on nopea langaton viestintätekniikka, jota käytetään matkapuhelimiin ja mobiililaitteisiin, kuten tabletteihin. LTE on suunniteltu sallimaan jopa 300 Mbps: n lataus ja jopa 75 Mbps: n lataus viiveellä niin alhaisella 5 ms: lla. LTE toimii useilla taajuuskaistoilla, jotka vaihtelevat usein maittain.