Valoo Valokuitu Kokemuksia – Arviossa Hinta, Nopeus ja Palvelu

Valoo tarjoaa asiakkailleen kattavat valokuitupohjaiset internet-palvelut, joista on tullut suosittuja kotimaassamme vakaan ja nopean yhteyden ansiosta.

Palvelupaketit ja hinnoittelu

Valoon palvelupaketit tarjoavat laajan valikoiman nopeusvaihtoehtoja eri käyttäjätarpeisiin. Hinnoittelu on suunniteltu niin, että ensimmäisen 12 kuukauden aikana asiakas voi nauttia edullisemmasta tarjoushinnasta, jonka jälkeen palvelun hinta nousee standardihintaan. Esimerkiksi, palvelu 250Mbit/s nopeudella on aluksi vain 29,90 €/kk ja 500Mbit/s tarjotaan 34,90 €/kk. Hinnoista tulee tietoiseksi, että ne ovat voimassa 12 kuukautta, minkä jälkeen ne nousevat noin 10 eurolla kuukaudessa.

Asiakastuki ja palvelun saatavuus

Minun kokemusteni mukaan Valoon asiakastuki on vastannut kyselyihini nopeasti ja ammattimaisesti. Heidän tavoitteenaan on rakentaa valokuituliittymiä yli 60,000 kotiin tänä vuonna, ja laajentaa palveluaan 300,000 kotiin tulevaisuudessa. Valoon tiedonsiirtoverkon laajentamisessa käytetään moderneja ja vähäpäästöisiä menetelmiä, jotka ilmentävät yrityksen vastuullista lähestymistapaa. Palvelun saatavuus vaihtelee alueittain, joten oman alueen peittävyyden voi tarkistaa suoraan Valoon verkkosivuilta.

Asennusprosessi ja käyttöönotto

Valokuidun asentaminen ja käyttöönotto kokemukseni mukaan vaativat huolellista suunnittelua ja toteutusta, mutta lopputuloksena on nopea ja luotettava nettiyhteys.

Asennuksen vaiheet

Minun asennusprosessini alkoi tarpeen arvioinnilla ja oikean palveluntarjoajan valinnalla. Ensin otin yhteyttä valokuitutoimittajaan, joka arvioi alueeni valokuituvalmiuden. Asennuksen aikataulusta sovittiin ja minulle ilmoitettiin, milloin asentajat saapuisivat. Asennus sisälsi kaivuutöitä ulkona ja modeemin asennuksen sisätiloissa. Kun kaapelit oli vedetty ja liitäntälaitteet asennettu, yhteys testattiin varmistamaan sen toimivuus.

Käyttäjäkokemukset asennuksesta

Minun kokemukseni asennuksesta oli pääasiassa positiivinen. Vaikka asennus vei jonkin aikaa ja vaati suunnittelua, yhteyden toimintavarmuus ja nopeus ovat olleet sen arvoisia. Keskustellessani naapureiden kanssa, jotkut kokivat kaivuutöiden olevan häiritseviä, mutta tyytyväisyys nopeaan internetiin ylitti kuitenkin tämän haitan. Keskeistä oli myös avoin kommunikaatio asentajien ja palveluntarjoajan kanssa, jolloin asennusajankohdat ja mahdolliset viivästykset oli helppo selvittää.

Nopeustesti ja suorituskyky

Valon valokuituliittymien nopeustestit osoittavat, että kyseessä ovat markkinoiden huippunopeat internet-yhteydet. Kokemukseni mukaan oikeat nopeudet vastaavat luvattuja, ja suorituskyky on vertaansa vailla.

Realistiset nopeudet käytännössä

Käytännössä valokuituyhteys tarjoaa minulle aina lupaamansa nopeuden, oli kyse sitten lataus- tai lähetysnopeudesta. Testien mukaan yhteyden nopeus ei juuri koskaan laske alle sovitun tason, mikä merkitsee sitä, että minun ei tarvitse huolehtia yllättävistä netin hidasteluhetkistä.

Suorituskyvyn vertailu kilpailijoihin

Kun verrataan Valoon suorituskykyä kilpailijoihin, ero on selkeä. Minun kokemukseni mukaan Valoo tarjoaa yhtenäiset ja luotettavat yhteysnopeudet, kun taas jotkut muut palveluntarjoajat saattavat kärsiä vaihtelevista nopeuksista ruuhka-aikoina. Valokuidun ainutlaatuinen teknologia takaa minulle parhaan mahdollisen internet-kokemuksen ilman kompromisseja.

Käyttäjäkokemukset ja arvostelut

Olen tutustunut Valoo valokuidun käyttäjäkokemuksiin, ja niiden perusteella voi tehdä johtopäätöksiä palvelun luotettavuudesta ja asiakastyytyväisyydestä.

Positiiviset kokemukset

Monet käyttäjät ovat raportoineet olevansa tyytyväisiä Valoon valokuituyhteyden nopeuteen ja stabiiliuteen. Esimerkiksi käyttäjäarvosteluissa todetaan, että Valoon valokuitu on toiminut hyvin ja ilman katkoksia, mikä on ollut erityisen tärkeää etätyötä tekeville. Asiakaspalvelu saa myös kehuja, sillä ongelmatilanteissa apua on ollut saatavilla nopeasti ja asiantuntevasti.

Negatiiviset kokemukset

Toisaalta, olen törmännyt myös käyttäjäkokemuksiin, joissa Valoon palvelu ei ole vastannut odotuksia. Joissakin tapauksissa asennukset ovat viivästyneet, ja käyttöönotto on luvattu alun perin pidetyssä aikataulussa. Näissä tapauksissa asiakkaat ovat kokeneet kommunikoinnin puutteelliseksi ja toiminnan hitaaksi.

Hinta-laatusuhde

Kun mietin Valoo valokuituyhteyksien hinta-laatusuhdetta, otan huomioon nopeuden, tarjonnan ja kuluttajakokemukset. Olen vertaillut Valoo valokuitupalveluiden eri paketteja, jotka vaihtelevat nopeuden ja käyttäjien määrän mukaan.

Pakettien hintaluokat:

 • S-paketti:100/100 Mbit/s
  • Kevyeen surffailuun
  • 1-2 käyttäjälle
  • Hinta: Noin 30-40€/kk
 • M-paketti:500/500 Mbit/s
  • Koko kodin tarpeisiin
  • 4+ käyttäjälle
  • Hinta: Noin 35-45€/kk
 • L-paketti:1000/1000 Mbit/s
  • Vaativiin käyttötarpeisiin
  • 6+ käyttäjälle
  • Hinta: Noin 35-45€/kk

Huomattavaa on, että nämä hinnat ovat kilpailukykyisiä markkinoilla ja pakettien nopeudet sopivat eri kokoisille kotitalouksille. Lisäksi minulle on kerrottu, että asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Valoon valokuituyhteyteen nopeuden ja luotettavuuden osalta.

Vastaan tulleiden kommenttien perusteella on tärkeää huomioida, että yhteyden kustannukset vastaavat tarjottua nopeutta ja palvelun laatua. Itselleni on tärkeää, että saan rahoilleni vastinetta, ja Valoon kokemukset näyttävät olevan lupauksia tukevia.

Sopimusehdot ja palvelutasot

Kun tutustuin Valoo täyskuidun tarjoamiin sopimusehtoihin, huomasin muutamia olennaisia kohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Valoo itse korostaa, että heidän kuitupäätelaitteensa pysyvät yrityksen omaisuutena, joten omia muutoksia laitteeseen ei saa tehdä.

 • Kuitupäätelaite: Yrityksen omaisuus.
 • Ylläpitomaksu: Ei peritä Valoo täyskuidulla.
 • Muutokset laitteeseen: Ei sallittu.

Toinen merkittävä seikka on palvelutasot, jotka määrittelevät, kuinka nopeat ja luotettavat yhteydet ovat. Tarkasteltuani käytännön kokemuksia, palvelutasojen kerrotaan olevan kilpailukykyisiä, mutta tietoja palvelutasojen tarkemmasta sisällöstä kannattaa kysyä suoraan palveluntarjoajalta, erityisesti kun kyse on pitkäaikaisista sopimuksista.

Palvelutasoissa kiinnitin huomiota muun muassa:

 • Nopeus: Kilpailukykyiset yhteysnopeudet.
 • Luotettavuus: Kuidun vakaa yhteys.
 • Hinnoittelu: Pitkällä tähtäimellä taloudellinen.

Valokuidun hankinnassa on monia yksityiskohtia, jotka voivat aluksi tuntua hämmentäviltä. Yle onkin tuonut ilmi, että valokuitusopimusten hinnoittelu voi olla haastavaa hahmottaa.

Muistutan vielä, että sopimuksiin sitoutuessa on tärkeää lukea sopimusehdot huolellisesti, jotta ymmärtää, mihin on sitoutumassa. Ja ennen sitoutumista suosittelen vertailemaan eri palveluntarjoajien tarjoamia ehtoja ja palvelutasoja.

Tuki ja vianmääritys

Kun kohtaan ongelmia valokuituyhteydessäni, ensimmäinen askel on tarkistaa, onko vika laitteissani tai palveluntarjoajan päässä. Omat valokuituliittymäni kokemukset ovat opettaneet minulle muutaman kätevän vianmääritysvinkin.

Laitteiden uudelleenkäynnistys:

 1. Sammuta modeemi ja reititin.
 2. Odota noin minuutti.
 3. Käynnistä laitteet uudelleen.

Kaapelien tarkistus:

 • Varmista, että kaikki kaapelit ovat kunnolla kiinni laitteissa.
 • Tarkista, ettei kaapeleissa ole vaurioita.

Palveluntarjoajan tukisivut: Käyn Valoon tukisivuilla selventämässä ongelmaani, sillä siellä tarjotaan yksityiskohtaista tietoa, joka voi auttaa vianmäärityksessä.

Jos edellä mainitut keinot eivät tuo ratkaisua, otan yhteyttä Valoon asiakastukeen. Asiantunteva tuki auttaa mielellään kuituliittymään liittyvissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa. Ystävällinen henkilökunta tekee vianmäärityksen helpoksi ja ratkaisee usein pulmani nopeasti.

Muista, että suurimmassa osassa tapauksissa ongelmat saadaan ratkaistua yksinkertaisilla toimenpiteillä, kuten laitteiden uudelleenkäynnistyksellä tai tarkistamalla kaapelien kunnon. Vain harvoin on tarpeen kutsua asiantuntija paikan päälle.

Laajennussuunnitelmat ja tulevaisuuden näkymät

Kuntien ja taloyhtiöiden kasvava kiinnostus moderniin infrastruktuuriin on innoittanut minua seuraamaan, kuinka laajakaistapalvelut kuten Valoo valokuitu pyrkivät vastaamaan tähän kysyntään.

Tavoitteita:

 • Asetettu tavoite rakentaa yli 60,000 valokuituliittymää vuoden aikana on huomattavan kunnianhimoinen.
 • Laajennussuunnitelmat eivät pysähdy tähän, sillä tulevaisuudessa on tarkoitus kasvattaa palvelua jopa 300,000 kotiin.

Keskeisiä laajennuksen periaatteita ovat:

 • Energiatehokkuus
 • Pienet hiilidioksidipäästöt
 • Modernit rakennustekniikat

Näillä periaatteilla Valoo pyrkii tarjoamaan sekä luotettavaa valokuituyhteyttä että edistämään kestävämpää kehitystä. Laajentumiselle on omat haasteensa, ja asiakaspalaute on otettu vakavasti. Asiakkaiden kokemukset ovat tärkeitä, ja vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa pyrimme varmistamaan, että heidän odotuksensa ja tarpeensa ymmärretään.

Laajentuminen merkitsee lisäksi uusia työpaikkoja, parempaa tiedonsiirron laatua ja teknologian hyötyjen levittämistä yhä useammalle alueelle. Minun mielestä on mielenkiintoista seurata, kuinka nämä suunnitelmat toteutuvat käytännössä ja minkälainen vaikutus niillä tulee olemaan paikallisyhteisöihin.